Prijsuitreiking Hunebedtoernooi JV Borger door wethouder Ankie Huijing

Op 7 wedstrijdmatten met meer dan 400 deelnemers in de leeftijd van 6 tot 18 jaar vond afgelopen zaterdag het 45ste Hunebedtoernooi van JV Borger plaats in sporthal De Koel. Wethouder Ankie Huijing was aanwezig om in het ochtendblok de prijzen uit te reiken.

De judoka’s vertegenwoordigden 39 verschillende verenigingen uit de 5 noordelijke provincies. Voldoende voor de ca. 500 toeschouwers om de hele dag te genieten van spannende, enerverende en sportieve wedstrijden. Ondertussen zorgden de vele vrijwilligers er voor dat het toernooi in goede banen werd geleid. Omdat JV Borger besloten had, in verband met de corona naweeën, geen beroep te doen op sponsoring door de lokale middenstand was het de vraag of de begroting dekkend zou zijn. De gemeente Borger-Odoorn bleek echter bereid het toernooi met een subsidie tegemoet te komen. Tevens wilde  wethouder Ankie Huijing ook haar bijdrage leveren. Daarom nam zij de prijsuitreiking in het ochtendblok voor haar rekening. Voorafgaand sprak ze een aantal woorden tot de aanwezigen waarin ze het belang van sport en bewegen voor jongeren benadrukte en ze het toernooi een mooie kans vond om als gemeente daar aan mee te werken.

De 15 deelnemers van JV Borger presteerden wisselend tijdens de sportieve  en soms harde wedstrijden. Maar voor hun geldt ook, meedoen is belangrijker dan winnen. Vierde plaatsen werden behaald door Ahmed Sayed Taha, Dèstan van Dommelen, Kyan de Weijs, Thomas Bloem, Tijn Moek, Niels Kort, Maxx Wubs, Jens Horring, Elmer Weemstra, Ronaldo Peters, Sem Gransbergen, Giel Kort  en Aimin Ouazen. Op plaats drie eindigde Floris Keizer en Jenna Holla werd tweede.

Tijn zet een worp in

Wethouder Ankie Huijing verricht de prijsuitreiking

Dit vind je misschien ook leuk...