Activiteiten

Graduaties

Graduaties, ook wel examens genoemd worden 2 keer per jaar gehouden. Tijdens de derde les na de kerstvakantie en de op één na laatste les voor de zomervakantie.
De judoka’s oefenen tijdens de lessen voor dit examen. Op het examen laten zij zien wat zij geleerd hebben. Hiermee kunnen zij een hogere band of een slip op hun band behalen.
De graduatie-inschrijfformulieren worden ruim voor de graduaties uitgedeeld. Het examengeld staat vermeld op het inschrijfformulier, dit is inclusief slip, band, diploma en melding aan de JBN.

 

Clubkampioenschappen

Elk jaar worden er in het najaar clubkampioenschappen gehouden. Dit gebeurt tijdens de lessen zodat elke judoka mee kan doen.
Hiervoor worden sommige lessen samengevoegd. De senioren behouden de laatste les. Alle judoka’s mogen hun ouders, broer(s) en zus(sen), opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes meenemen, mits zij zich niet storend gedragen.
Aan het einde van de clubkampioenschappen worden de prijzen uitgereikt.

Hunebedtoernooi

Al sinds de oprichting heeft Judovereniging Borger haar jaarlijkse Hunebedtoernooi. Dit toernooi op een zaterdag begin maart gehouden in sporthal de Koel. De vereniging ontvangt dan 400- 450 judoka’s van diverse verenigingen.
Dit toernooi vraagt de nodige voorbereidingen. Om dit toernooi tot een succes te brengen hebben we veel hulp nodig van seniorleden en ouders van de jeugdleden.

Zwarte band training

Onder leiding van Roel van Alff organiseert JV Borger in het voor en najaar op zondagochtenden een aantal zwarte band trainingen. Deze zijn toegankelijk voor die leden die voornemens zijn in de nabije toekomst een zwarte band of een hoger examen af te leggen.

Klik hier om je op te geven voor de zondagstraining.

Roel van Alff bokaal

Meester Roel stelt elk jaar de Roel van Alff bokaal ter beschikking. Deze bokalen worden uitgereikt aan de twee judoka’s die de beste examens hebben gedaan maar ook tijdens de lessen een goede inzet hebben laten zien.

SWES

De judoverenigingen uit Nieuw Weerdinge, Valthermond/Odoorn, Musselkanaal/Ter Apel, Emmen en Borger organiseren al jaren een onderlinge competitie, welke wordt afgesloten met een toernooi. Dit heet de SWES-competitie met als afsluiting het SWES-kampioenschap.

De competitie, of beter gezegd ontmoetingen, zijn opgezet om de judoka’s op een ongedwongen manier wedstrijdervaring op te laten doen. Alleen bovengenoemde clubs doen mee. Tijdens de wedstrijden worden er aanwijzingen gegeven met de bedoeling de judoka een gevoel te geven dat hij/zij het goed heeft gedaan. Het maakt in principe niet uit of er verloren of gewonnen wordt, want het motto is:
DEELNEMEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN EN DOOR TE DOEN LEER JE!!
Aan het eind van de competitie worden er geen prijzen uitgereikt, maar krijgt iedereen die heeft meegedaan een mooie herinnering. Daarna houden we nog een kampioenschap en daar worden wel een eerste, tweede, etc. prijzen uitgereikt. Daarbij geldt wel: iedereen die meedoet krijgt een prijs.

Door de zeer positieve reacties over de afgelopen seizoenen en omdat wij als Judovereniging Borger in SWES een goede mogelijkheid zien om onze leerlingen in een besloten en afgebakende omgeving te laten proeven aan wedstrijden , hebben wij besloten ook dit jaar weer mee te doen.. Voor de duidelijkheid, iedereen mag meedoen maar de echte wedstrijdjudoka zullen we hier niet of minder aantreffen. Deze opzet van kampioenschap en/of competitie heeft voor JV Borger een aantal voordelen t.o.v. de grote toernooien, te weten:

  • De sfeer is ongedwongen, intiem en relaxt door o.a. het geringe aantal van ca. 90 tot 100 deelnemers welke zijn verdeeld over twee tijdsblokken van iets meer dan 1,5 uur;
  • Er is altijd iemand van onze vereniging aanwezig om vragen te beantwoorden en te coachen;
  • Alle wedstrijden beperken zich tot de morgen, hierdoor is er meer mogelijkheid tot carpoolen;
  • Geringe kosten daar deelname aan de competitie totaal €11,00 bedraagt en deelname aan het afsluitende kampioenschap €6,00 kost.

De wedstrijden zijn van 08:30 uur tot ca. 12:30 uur en zijn opgedeeld in 2 blokken van ca. 1,5 uur en worden gehouden op: 27 september te Borger, 22 november te Ter Apel en 31 januari te Valthermond. Het afsluitende kampioenschap vindt plaats op 28 maart 2015 te Nieuw Weerdinge. Voor competitie en kampioenschap geldt een aparte aanmelding. Weet je bij voorbaat al dat je op een van de competitiedagen niet kunt, geef dat dan bij opgave al aan. Zit je nog maar kort op judo geef dat dan ook even aan. Verder is het erg belangrijk dat het juiste gewicht wordt vermeld.

Klik HIER voor opgave voor de SWES-competitie

Klik HIER voor opgaven voor het SWES-kampioenschap

 

 

Geef een reactie