Hunebedtoernooi JV Borger stond er weer

Zaterdag 7 maart werd Borger weer overspoeld met judoka’s en supporters omdat JV Borger de 39ste editie van het Hunebedtoernooi organiseerde. Circa 260 judoka’s van 5 tot en met 17 jaar van 33 verschillende verenigingen uit hoofdzakelijk de vier noordelijke provincies namen hieraan deel. De toeschouwers konden de hele dag in de sfeervol ingerichte sporthal genieten van spannende, enerverende en sportieve wedstrijden. De vele vrijwilligers zorgden dat het toernooi in goede banen werd geleid en volgens de organisatie verliep alles volgens het boekje. Van zelfsprekend was ook deze keer net als de voorgaande jaren de technische leiding in handen van trainer Roel van Alff. Bij de individuele wedstrijden presteerden de 17 deelnemers van JV Borger wisselend en werd er sportief en hard gestreden. Voor twee betekende dat een plaats op het podium. Yuri Ahles behaalde een mooie bronzen medaille en goud werd afgetikt door Jochem Aartsen. Hij was aan het eind van de dag ingedeeld en zijn wedstrijden waren de kers op de taart voor JV Borger. Na de reguliere pouleronde stonden er drie deelnemers op een gedeelde eerste plaats. Vandaar dat er opnieuw werd gestreden. Deze wedstrijden wist Jochem overtuigend te winnen waarbij de laatste met een duidelijke ippon na houdgreep.