Roel van Alff, judoleraar van JV Borger, krijgt 6e dan uitgereikt

Na het behalen van zijn 5de dan moest hij verplicht 6 jaar wachten, voordat de hogere dangraden commissie van de JBN zou besluiten Roel van Alff, trainer van JV Borger, te promoveren tot 6de dan. Vorige week zondag vond de uitreiking hiervan plaats in Wijk bij Duurstede onder het toeziend oog van een afvaardiging van JV Borger. Deze greep het behalen van dit resultaat aan om hem tijdens de judolessen in het zonnetje te zetten. Van de vereniging ontving hij lovende woorden en een speciaal voor hem gemaakte 6de dan. Deze valt op door de kleuren rood en wit in plaats van zwart. Meester Roel, die zelf ook wel in is voor een dolletje, werd daarvoor eerst op het verkeerde been gezet doordat hem een rose band werd uitgereikt. Met de gedachte, als je rood en wit mengt krijg je rose en dat zou hem wellicht ook wel staan..

Van Alff, die al 33 jaar het gezicht van de vereniging bepaalt, is op meerdere fronten actief.  Onder andere verzorgt hij naast Borger ook trainingen in Assen en Smilde, ondersteunt hij technische districttrainingen, geeft hij periodiek in Borger op zondag les aan noordelijke judoka’s die voor een zwarte- of hogere band examen staan en hij is leraar bij trainersopleidingen.

Meester Roel is ook bekend van zijn judoboek “Honderd keer kantelen” en van het initiatief om in het noorden kata-wedstrijden te organiseren. Verder is hij voorzitter van de noordelijke dan-graden commissie waarmee hij ervoor zorgt dat het niveau van de zwarte band examens goed wordt bewaakt.

Dit vind je misschien ook leuk...