Nieuwsbrief november 2014

Nieuwsbrief november 2014

Bestuur Judovereniging Borger

Voorzitter: Henk Nieuwenhuis – Borger
Penningmeester: Hans Arends – Borger
Secretaris: Jan Honebecke – Borger
Lid: Ria Homan – Borger
Lid: Kitty de Man – Gasselternijveen
Lid – vacature
Secretariaat Judovereniging Borger
0599 639980
Email
Email
Website
Website
Facebook
Facebook
Bestuurlijk nieuws
De laatste les van het jaar valt op donderdag 18 december. Uit voorgaande jaren is gebleken dat veel scholen op deze dag kerstactiviteiten hebben gepland. Daarom willen we vragen, wanneer je niet kan komen, dit tijdig door te geven aan het bestuur. De lessen komen dan of te vervallen of zullen in samengevoegde groepen worden gegeven. Je kunt dit doen via de websiteof stuur een mail naar secretariaat@judoborger.nl.Vermeld hierbij even voor welke school en in welke plaats de activiteiten plaatsvinden.
Clubkampioenschappen JV Borger een aanloop naar viering 40 jarig bestaan Donderdag 6 november hield Judovereniging Borger haar jaarlijkse clubkampioenschappen in de dojo naast sporthal “De Koel”. Een mooie gelegenheid om alvast in de stemming te komen voor de viering van het 40 jarig bestaan wat de zaterdag erop plaatsvond. Van jong tot oud werd er in verschillende leeftijds- en gewichtsklassen sportief gestreden. Daarbij werden de judoka’s enthousiast aangemoedigd door de toeschouwers. Een mooi detail is dat de vier scheidsrechters allen uit de eigen kweek afkomstig zijn.

Dit jaar mochten zich clubkampioen noemen: Tom Aartsen, Mares Wijk, Wouter Haddering, Luuk Huijben, Thomas den Heijer, Hannah Geurts, Djenna Kessab, Julian Deuring, Roman Tentij, Mees de Graaf, Freya Werdeker, Berit van Breukelen, Erik Bruns, Isa Voorma en David Lanjouw. De “Roel van Alff” bokaal ging dit jaar naar Jort van den Berg enJens Nieuwenhuis. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan die twee judoka’s die tijdens de examens het meeste uitblinken.


Jort van den Berg (boven) en
Jens Nieuwenhuis (onder) met de Roel van Alff bokaal

Judovereniging Borger viert 40 jaar met het Athletic Skills Model
.Zaterdagmiddag 8 november vierde Judovereniging Borger haar 40 jarig jubileum in sporthal De Koel. Gedurende deze periode was het ledental wisselend maar de laatste jaren is het alleen maar toegenomen en de teller staat nu op 85. Dit is voor een groot deel de verdienste van de technische staf, het bestuur en de vele vrijwilligers die zeer betrokken zijn en zich met bezieling voor de vereniging en het judo inzetten. Tijdens de opening werd hier dan ook aan gememoreerd. Ook werden de diverse verbindingen en contacten met de JBN, het judodistrict Noord Nederland, technische commissies, gemeente, SportDrenthe en andere judoverenigingen aangehaald waaruit blijkt dat men niet zomaar om JV Borger heen kan. De vereniging staat op de kaart!De middag was verdeeld in twee tijdsblokken met daartussen een pauze waarin er een groepsfoto van de leden werd gemaakt. In beide tijdsblokken werd een clinic van dik 1,5 uur gegeven, met in het eerste blok de leden tot ongeveer 10 jaar en in het tweede blok de leeftijdsgroep daarboven. De quiz waaraan via de website kon worden mee gedaan werd, na trekking uit een hoge hoed met foutloze antwoorden, gewonnen door Jort van den Berg. Dit alles onder het toeziend oog van de royaal aanwezige toeschouwers.

De clinics werden op enthousiaste wijze verzorgd door Kai Krabben (trainer TopJudo Amsterdam) en hij liet de deelnemers kennismaken met het Athletic Skills Model. Dit model heeft tot doel de jonge sporter te ontwikkelen tot een veelzijdige goede beweger. De basis hiervoor wordt gevormd door de combinatie van wetenschappelijke bevindingen en ervaringen vanuit de praktijk. Er zijn diverse praktische oefenvormen uitgewerkt voor de verschillende leeftijdsfasen van het ASM. Voor de deelnemers was het taak de oefenvormen uit te voeren. Om er een paar te noemen: ritmisch bewegen op muziek en ondertussen je arm- en beenspieren losmaken, opdrukken terwijl een ander je voeten met een judoband optilt, in tweetal een ballon tussen je in houden en ondertussen proberen beiden rond te draaien, een judorol maken en voordat je met je rug op de grond komt snel draaien zodat je op je buik landt. Ondanks dat veel oefeningen nieuw waren deden jong en oud enthousiast mee en genoot men zichtbaar.

Ledenadministratie
Afmeldingen per 1 december:
Quinten Out, Sem Jongbloed, Ian HartmanNieuwe leden:
Bram Heuving en Yvon Huyben
Agenda

Laatste les voor kerst
Graduaties
SWES Juveko
39e Hunebedtoernooi
SWES Gen-Do-Ju

18/12/2014 Borger
22/01/2014 Borger
31/01/2014 Valthermond
07/03/2014 Borger
28/03/2014 Nieuw weerdinge

Te koop aangeboden
Judopak maat 140, merk Nihon, nauwelijks gedragen. Prijs € 15,-.
Voor informatie, neem contact op met Marije de Jong, tel. nr. 06- 42299644 of marije.dejong@ziggo.nl


Heb je iets leuks over judo dat je wilt laten weten aan de andere leden, mail het dan aan de redactie van de
nieuwsbrief via kopijnieuwsbrief@judoborger.nl. 
Copyright © 2014 nieuwsbrief Judovereniging Borger*, All rights reserved.U ontvangt dit bericht omdat u lid bent van de Judovereniging Borger

afmelden