Judovereniging Borger viert 45 jaar met clubkampioenschappen en clinic

Zaterdag vierde Judovereniging Borger haar 45 jarig jubileum in sporthal De Koel. Gestart werd met de clubkampioenschappen en Sterke Derk mocht daarin de aftrap doen. Deze karikatuur figuur staat er om bekend zich niet aan de kledingvoorschriften en spelregels te houden en hem werd door de arbitrage dan ook duidelijk gemaakt wat wel en niet mocht. Daarmee vooral voor de beginnende judoka’s een mooi leermoment en voor iedereen een humorvol optreden. Vervolgens werd er van jong tot oud in verschillende leeftijds- en gewichtsklassen sportief gestreden. Hierbij enthousiast aangemoedigd door de toeschouwers.

Dit jaar mochten zich clubkampioen noemen: Youssef Khabout, Joris Smeenge, Djayden Rorije, Milan Extercatte, Jonathan van der Horst, Ties van de Belt, Jorrit Germs, Jasmijn Deuring, Jaime Vos, Hidde Germs en Freya Werdekker.  De “Roel van Alff” bokaal ging dit jaar naar Eline Mennen en Jasmijn Deuring. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan die twee judoka’s die tijdens de examens het meeste uitblinken.

Voor de lunch werd er nog een groepsfoto van de leden, trainers en bestuur gemaakt en erna was het de beurt aan Bas Koffijberg. Deze Nederlandse kampioen onder de 60 kg en mogelijk uitkomend op de Olympische Spelen van 2020 in Japan verzorgde enthousiast twee clinics. Op een speelse en plezierige manier werden de deelnemers meegenomen in het beoefenen van voor hen bekende en onbekende technieken. Jong en oud deden enthousiast mee en men genoot zichtbaar.