Judovereniging Borger 40 jaar

 Judovereniging Borger viert 40 jaar met het Athletic Skills Model

Logo 40 jarig bestaan JVBZaterdagmiddag 8 november vierde Judovereniging Borger haar 40 jarig jubileum in sporthal De Koel. Gedurende deze periode was het ledental wisselend maar de laatste jaren is het alleen maar toegenomen en de teller staat nu op 85. Dit is voor een groot deel de verdienste van de technische staf, het bestuur en de vele vrijwilligers die zeer betrokken zijn en zich met bezieling voor de vereniging en het judo inzetten. Tijdens de opening werd hier dan ook aan gememoreerd. Ook werden de diverse verbindingen en contacten met de JBN, het judodistrict Noord Nederland, technische commissies, gemeente, SportDrenthe en andere judoverenigingen aangehaald waaruit blijkt dat men niet zomaar om JV Borger heen kan. De vereniging staat op de kaart!

De middag was verdeeld in twee tijdsblokken met daartussen een pauze waarin er een groepsfoto van de leden werd gemaakt. In beide tijdsblokken werd een clinic van dik 1,5 uur gegeven, met in het eerste blok de leden tot ongeveer 10 jaar en in het tweede blok de leeftijdsgroep daarboven. De quiz waaraan via de website kon worden mee gedaan werd, na trekking uit een hoge hoed met foutloze antwoorden, gewonnen door Jort van den Berg. Dit alles onder het toeziend oog van de royaal aanwezige toeschouwers.

_FSC6806Jort van den Berg winnaar prijsvraag 40 jarig jubileum Judovereniging Borger

De clinics werden op enthousiaste wijze verzorgd door Kai Krabben (trainer TopJudo Amsterdam) en hij liet de deelnemers kennismaken met het Athletic Skills Model. Dit model heeft tot doel de jonge sporter te ontwikkelen tot een veelzijdige goede beweger. De basis hiervoor wordt gevormd door de combinatie van wetenschappelijke bevindingen en ervaringen vanuit de praktijk. Er zijn diverse praktische oefenvormen uitgewerkt voor de verschillende leeftijdsfasen van het ASM. Voor de deelnemers was het taak de oefenvormen uit te voeren. Om er een paar te noemen: ritmisch bewegen op muziek en ondertussen je arm- en beenspieren losmaken, opdrukken terwijl een ander je voeten met een judoband optilt, in tweetal een ballon tussen je in houden en ondertussen proberen beiden rond te draaien, een judorol maken en voordat je met je rug op de grond komt snel draaien zodat je op je buik landt. Ondanks dat veel oefeningen nieuw waren deden jong en oud enthousiast mee en genoot men zichtbaar.

foto JVB 40 jaar

Dit vind je misschien ook leuk...