Hunebedtoernooi JV Borger in teken van verandering

Afgelopen zaterdag werd Borger weer overspoeld met judoka’s en supporters omdat JV Borger de 40ste editie van het Hunebedtoernooi organiseerde. Een toernooi dat een andere opzet kende dan de jaren hiervoor. Dit blijkt uit de verschuiving van begin maart naar eind oktober en de aspiranten en gevorderde judoka’s waren nu in twee groepen gesplitst. De gevorderden namen deel aan het reguliere Hunebedtoernooi en voor de aspiranten, witte en gele band, was er het Opstaptoernooi. Als laatste verandering was er een Ne-Waza toernooi toegevoegd. Aan de eerste twee werd deelgenomen door jeugd tot circa18 jaar en aan de laatste alleen door senioren.

Meer dan 300 judoka’s van 34 verschillende verenigingen uit vooral de vier noordelijke provincies namen deel. Terwijl de vele vrijwilligers zorgden dat het toernooi in de sfeervolle sporthal in goede banen werd geleid konden de toeschouwers  de hele dag genieten van spannende, enerverende en sportieve wedstrijden. Het splitsen van het traditionele toernooi in een reguliere- en een opstapvariant bleek een goede keus want sinds jaren nam het aantal deelnemers weer toe. Hoewel het aantal ne-waza deelnemers beperkt was gaven deze wedstrijden wel extra glans aan het toernooi. Deze vinden plaats op de grond of met andere woorden, het is niet toegestaan om staande te judoën. Borger is hiermee de derde toernooilocatie in het district Noord waar ze worden gehouden en als het aan de organisatie ligt krijgt dit in de toekomst meer accent.

De 21 deelnemers van JV Borger presteerden wisselend tijdens de sportieve  en soms harde wedstrijden. Bij het reguliere toernooi  betekende dat podiumplaatsen voor Roman Tentij en Chris Meulman met respectievelijk zilver en brons en bij het ne-waza pakte Tim Hansen goud. In het Opstaptoernooi werd een vierde plaats behaald door Jasper Ali, Djayden Rorije, Tim de Vries en Olivier Harten en op plaats drie eindigden Thorben Poelman en Emma Hoek. Tweede werden Koen en Daan Elzinga, Mathijs Marissen, Giselle de Roo en Ilse Ruiter. De eerste plaats werd afgetikt door Casper Sikkes.

hunebed 40

Dit vind je misschien ook leuk...