41ste Hunebedtoernooi JV Borger wederom sfeervol

Afgelopen zaterdag werd Borger weer overspoeld met judoka’s en supporters omdat JV Borger de 41ste editie van het Hunebedtoernooi organiseerde. Een toernooi dat sinds vorig jaar een andere opzet kent. Namelijk de verschuiving van begin maart naar eind oktober en de aspiranten en gevorderde judoka’s die in twee groepen zijn gesplitst. De gevorderden nemen deel aan het reguliere Hunebedtoernooi en voor de aspiranten, witte en gele band, is er het Opstaptoernooi. Dit samen aangevuld met een Ne-Waza toernooi waaraan door alleen senioren wordt deelgenomen.

 

Ongeveer 270 judoka’s van 30 verschillende verenigingen uit vooral de vier noordelijke provincies namen deel. Terwijl de vele vrijwilligers zorgden dat het toernooi in de sfeervolle sporthal in goede banen werd geleid konden de toeschouwers  de hele dag genieten van spannende, enerverende en sportieve wedstrijden. Het splitsen van het traditionele toernooi in een reguliere- en een opstapvariant bleek net als vorig jaar een goede keus. Hoewel het aantal ne-waza deelnemers beperkt was gaven deze wedstrijden wel extra glans aan het toernooi. Kenmerk hiervan is dat het de judoka’s niet is toegestaan om staande te judoën.

 

De 18 deelnemers van JV Borger presteerden wisselend tijdens de sportieve  en soms harde wedstrijden. Een vierde plaats werd behaald door Ilse Ruiter, Arianne Emmerink, Chris Meulman, Bjorn Boerma en Ramon Boekestein. Op plaats drie eindigden Emma Hoek, Jorrit Germs, Freija Werdekker, Roman Tentij en Kasper Sikkes. Tweede werden Nora Jansen, Bas Brookman en Thorben Poelman. De eerste plaats werd afgetikt door Maurits Dammer.

Dit vind je misschien ook leuk...